logo
notfound

Pogovor o begunski krizi

Splošna knjižnica Ljutomer in Flo Cukeraj organizirata

v petek, 20. maja 2022, ob 18. uri

predavanje in pogovor o begunski krizi,
in sicer s perspektive
dr. Majde Naji.

Vljudno vabljeni v Flo Cukeraj!

 

Majda Naji je diplomirala na Fakulteti za kemijo v Ljubljani. Magistrirala in doktorirala je na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Bila je gimnazijska učiteljica kemije in pomočnica direktorja Zavoda RS za šolstvo. Je specialistka za globalno izobraževanje in izobraževanje za trajnostni razvoj. Sedaj je zunanja sodelavka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) in Univerze v Mariboru, Mednarodni center za ekoremediacije (ERM). Dr. Naji je sodelavka Slovenske znanstvene fundacije in idejna avtorica priznanja Komunikator znanosti.

Njena zadnja aktivnost je povezana z razvojem in promocijo izobraževanja študentov migrantov. Dr. Naji je avtorica ali soavtorica večih knjig s področja naravoslovja in izobraževanja za trajnostni razvoj. Kot avtorica člankov je sodelovala v številnih slovenskih in mednarodnih revijah. Bila je urednica več didaktičnih gradiv s področja naravoslovja in globalnega izobraževanja. Majda Naji je bila predavateljica na številnih mednarodnih konferencah v EU in širše. Ustanovila je in bila urednica revije Okoljska vzgoja v šoli in Revije za razvoj globalne dimenzije kurikula. Bila je članica več Comenius projektov, tri projekte pa je vodila v partnerstvu z British Councilom.

Majda Naji je bila članica skupine za globalno izobraževanje in UNESCO pri Ministrstvu za zunanje zadeve Slovenije. Bila je predstavnica Slovenije v odboru za UNECE (Gospodarska komisija Združenih narodov za Evropo) v Ženevi.

Foto: Majda Naji, Sirija, romarsko središče Sednaya, september, 2021

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI