logo
notfound

Predavanje mag. Mateje Kržin

Termin: 20.4.2021 ob 10.00

Lokacija: video konferenca in Splošna knjižnica Ljutomer

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81242672480?pwd=K3Z3bmtMRWRGMG14YjkxYzFDUEt2UT09

Vpisni ID: 812 4267 2480
Geslo: 772457

Že Hipokrat je govoril, da se večina bolezni začne v črevesju in da ravnovesje v prebavnem sistemu vpliva na naša čustva, imunski sistem in življenjsko energijo. Zdravje črevesja je tesno povezano tudi s črevesno mikrobioto, torej z razmerjem med dobrimi in slabimi bakterijami v našem črevesju. Za zdravo črevesje in ustrezno mikrobioto lahko poskrbimo na več načinov, eden je tudi uživanje makrobiotičnih živil.

Vljudno vas vabimo na predavanje, na katerem boste spoznali črevesje in mikrobioto. Govorili bomo o pomenu hrane pri zdravju črevesnih bakterij ter spoznali makrobiotična živila njihov vpliv na črevesje in celosto zdravje.

Predavateljica Mateja Kržin je medicinska sestra, zadnjih 10 let pa se intenzivno izobražuje na področjih alternativne in komplementarne medicine, iz česar tudi končuje doktorat. Njeno predavanje temelji na širokem in splošnem vpogledu v funkcije in delovanje mikrobiote, slušatelje pa želi naučiti osnovnega razumevanja njihovega delovanja, da razumejo logiko izbire ustrezne hrane zase in za svojo mikrobioto. Vsebina vam bo predstavljena razumljivo in preprosto, a vendar dovolj strokovno, da boste izvedeli veliko novega.

Pravice pridržane @2022 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI