logo
notfound

Predstavitev knjige Življenje v sivi coni

Splošna knjižnica Ljutomer je v soboto, 22. aprila, gostila Davida Zupančiča, priljubljenega specializanta infektologije, spletnega vplivneža, ki nam je predstavil svoj prvenec Življenje v sivi coni.

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni, uporniški itd. Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in drame bolnikov. Davi Zupančič o vsem tem pripoveduje humorno, poznavalsko in natančno.

Sam je v knjigi zapisal: »S to knjigo ne želim priliti olja na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija. Ne želim obsojati, teoretizirati in besneti. V resnici ne želim niti pisati knjige o covidu. Želim samo pripovedovati. O svojem delu infektologa v času pandemije. O svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih. O svojih bolnikih, s katerimi smo preživeli najtežje in najdaljše noči v kliničnem centru….« Po naključju je prav on obravnaval prvega bolnika s covidom.

Z avtorjem se je pogovarjala Vesna Laissani. Razkril nam je, da njegove korenine po babici Majdi izhajajo iz Prlekije, in da izhaja tudi iz rodu pisateljev (dedek, babica, oče).

Davida je prišlo pozdravit številno sorodstvo. Obljubil si je, da se bo vrnil v naše kraje s svojo družino ter jim razodel lepote prleške pokrajine.

Zapisala: Sonja Rožman

Fotografije: Arhiv Splošne knjižnice

 

 

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI