logo
notfound

3. cvetlično-zeliščna instalacija

Prihaja počasi, tiho, neopazno. Prikrade se, pritihotapi v beli dan in temno noč. Povsod je. Pride v barvah: rdeča, rumena, bordo rdeča, modro-vijoličasta, temno-zelena, oranžno-rdeča, rjavkasto-rdeča, zlata. Za trenutek jo lahko uzremo skozi veje in vejice. Ko je pripravljena, se prikaže v vsej svoji lepoti.

Jesen prinaša obilje. Kar je bilo spomladi oprašeno, kar je poleti počasi raslo in se debelilo, jeseni dozori in se omedi. Tudi to leto je letina bogata. Kaj pa cvetlice? Cvetlice, takšne in drugačne, z bogatimi barvami zaključijo še eno cvetoče leto in se hvaležno poslovijo. Sadovnjaki, vinogradi, polja, vrtovi, gozd, jasa, povsod je obilje. Zrelo grozdje, jabolka, hruške, slive, kutine,…

Veje na drevju se upogibajo k tlom, komaj zdržijo in pokajo pod težo. Jedri plodovi, polni semen, koščic čakajo, da bodo ubrani. Polni obetov in priložnosti za novi krog življenja. Kotalijo se zreli orehi z lupinami vred in obtičijo v travi pod steblom. Padajo še in še, tudi če vetra ni. Ponoči rožljajo. Shrambe so polne. Zdravi plodovi in semena so pripravljeni za naslednji krog življenja.
Fotografije, utrinki z razstave, barvite instalacije v preddverju knjižnice.

Kata Laštro

Plakat

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI