logo
notfound

Predstavitev publikacije Zgodovinski listi

V torek, 20. decembra 2022, ob 18. uri, bo v prostorih muzeja Splošne knjižnice Ljutomer potekala predstavitev publikacije Zgodovinski listi.

Občina Ljutomer je v sodelovanju s Splošno knjižnico Ljutomer in Društvom vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer razglasila leto 2022 za Leto prleških vrednot in vinske kulture. S tem smo želeli občane in celotno skupnost spodbuditi k pozitivnemu razmišljanju ter vrnitvi k naravi, svojim koreninam, moralnim načelom ter življenju in delu v skladu z vrednotami prleškega človeka.

Splošna knjižnica Ljutomer je zato letošnjo tematsko številko Zgodovinskih listov posvetila Letu prleških vrednot in vinske kulture.

Publikacija zajema posebne jubileje društev (Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, KD Pihalni orkester Ljutomer in Čebelarsko društvo Ljutomer) v aktualnem letu, razne zgodovinske vsebine, utrinke iz nesnovne kulturne dediščine, katere so zbrale članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer in prispevke vrtcev ter osnovnih šol ob Letu prleških vrednot in vinske kulture.

Z nami bodo predavatelji dr. Miran Puconja, Jasna Branka Staman, Rafael Pavličič, mag. Dušan Ščap in Tomaž Markovič.

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji zgodovine.

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI