logo
notfound

Jurij Hudolin v Splošni knjižnici Ljutomer

V Splošni knjižnici Ljutomer smo v četrtek, 7. 3. 2024, gostili Beletrininega trubadurja Jurija Hudolina. Z avtorjem se je pogovarjala direktorica knjižnice Vesna Laissani. Jurij Hudolin se je rodil v Ljubljani leta 1973, kjer je tudi maturiral in na Filozofski
fakulteti v Ljubljani študiral primerjalno jezikoslovje.

Od leta 1995 je svobodni književnik, piše poezijo, prozo, scenarije in kolumne. Bil je urednik literarne revije Apokalipsa, nekaj časa tudi glavni urednik založbe VBZ. Njegova dela so prevedena v več kot 30. jezikov. Je tudi prevajalec več kot 25 knjig.

Predstavil je roman Čas lepih žensk. Glavni junak romana je Oskar Aracki, ki se preživlja z oddajanjem podedovanih stanovanj in lokala, hkrati pa pohajkuje po mestih ter se prepušča čarom lepih žensk.

Odlomek iz knjige: »S knjigo se da storiti marsikaj, in kdor misli, da ne odrešuje, da ne potencira upanja, ta se je zmotil. Knjiga je lepa ženska, privlačno pa jo dela dejstvo, da ne več, kaj te v njej čaka; knjiga sama potuje po svetu in ima svoje življenje, človeka pa je treba že od malih nog učiti, da se rodiš in umreš sam. Kakor knjiga.«

Pogovor je bil zelo sproščen, tako kot je tudi avtor sam. Presenečenje večera pa je bilo, ko nam je zaupal, da ga je v Trebnjem, ko je imel 10 let učila klavir učiteljica Romana Rek, ki je izjemna pedagoginja ter zelo uspešna mentorica številnim generacijam učencev.

Po 40. letih sta imela priložnost se ponovno srečati in objeti.

Pisatelj Jurij Hudolin si bo v petek ogledal našo lepo Prlekijo in Jeruzalem. Obljubil je, da se v Prlekijo še vrne.

Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Fotografije: Arhiv knjižnice

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI