logo
notfound

Literarni klub II

LITERARNI KLUB »MED VRSTICAMI IN PODOBAMI«, 2. SREČANJE – 17. marec 2022 v muzeju Splošna knjižnice Ljutomer »Nasilje v medijih«

 

Na drugem srečanju literarnega kluba se je zbralo 9 udeležencev, 5 deklet in 4 fantje, vsi obiskujejo osnovno šolo in so stari od 14 do 15 let. Tematika srečanja je bila »Nasilje v medijih«. Nasilje je bilo predstavljeno v filmih in video igrah.

Srečanje smo pričeli s filmskim delom, katerega je predstavnik mentor Vitomir Kaučič. Pregledali smo različne odseke filmov na temo nasilja. Nasilje je v filmih prikazano na več načinov, lahko gre za dramatičen prizor, fantazijsko režirana scena ali kako drugače. V vseh primerih pa je pomembno, da ostane nasilje le na filmskem prizoru in ne v realnem svetu.

Nato smo si pogledali korelacijo med nasiljem in video igrami,  kar nam je predstavil mentor  Thomas Virag. Za primer nam je govoril o različnih raziskavah na temo nasilja. Pri teh raziskavah so ugotovili, da video igre ne vplivajo na spodbujanje agresivnega vedenja.

Na koncu smo na Playstationu zaigrali eno izmed vojnih iger( iz obdobja 1. svetovne vojne), imenovano Battlefield. Za udeležence literarnega kluba je bila to zanimiva izkušnja. Pogovorili smo se o vsem, kar smo si pogledali in vsak je povedal svoje mnenje na tematiko nasilja.

Naslednje srečanje bo v četrtek, 7. aprila 2022 ob 14.15 uri v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer. Predstavili bomo nasilje v literaturi in se o tematiki še dodatno pogovorili.

 

Zapisala:

Melissa Laissani

Pravice pridržane @2022 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI