logo
notfound

Literarni klub

Literarni klub Splošne knjižnice Ljutomer: “Med vrsticami in podobami”

V literarnem klubu bomo primerjali prizore v filmih, video igrah in v njihovih literarnih pojavnih oblikah.

Spraševali se bomo o povezovalni/razdruževalni sposobnosti zgodb v različnih medijih in o njihovem vplivu na družbene spremembe. Dotaknili se bomo problema pobega/umika v fikcijo. Osvetlili bomo pomembne funkcije zgodb, kot so: razvijanje kritičnega razmišljanja, krepljenje sposobnosti empatije, bogatenje likovne in verbalne komunikacije. Zanimalo nas bo, kateri mediji od nas zahtevajo večjo aktivnost in v kolikšni meri nas jemljejo kot soustvarjalca zgodbe? Tudi o tem, kako naše življenjske izkušnje vplivajo na našo izkušnjo? Govorili bomo o tem, a zgodbe vplivajo na naše nazore, kakšna je njihova formativna funkcija, kako vplivajo na urejanje spominov in osmišljanje naše eksistence?

Mentorja kluba sta Vitomir Kaučič in Thomas Virag.

Prvo srečanje bo v četrtek, 24. februarja 2022 ob 15. uri v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer. Prijavite se lahko na mail: vesna.laissani@lju.sik.si, ali pokličete na telefon: 02-584-12-36 ali se osebno oglasite v Splošni knjižnici Ljutomer.

Srečevali se bomo enkrat mesečno, se pogovarjali o literarnih junakih v različnih medijih in o vsem, kar bo zanimalo. Literarni klub ni starostno omejen.

Prisrčno vabljeni vsi zainteresirani.

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI