logo
notfound

Literarno glasbeni dogodek

Včeraj smo v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer gostili zanimivo gostjo. Pesnica in pevka Mirjana Šernek nas je očarala s svojo toplino, ustvarjalnostjo in neizmerno energijo.

Mirjana je v mladosti zaradi bolezni oslepela. S starši so se iz Srbije preselili v Slovenijo. Jezika se je učila iz radia in televizije. Po šolanju je postala telefonistka in na delu je spoznala moža Milana, ki je tudi glasbenik.

Mirjana je želela študirati psihologijo. Ima dva odrasla otroka. Par let nazaj je izdala pesniško zbirko Zate, lani pa je izšla druga pesniška zbirka Dotik. Dotik kot simbolika v času virusa Covid, kjer so bili naši stiki omejeni.

Pesnica snuje že tretjo pesniško zbirko. Njeno ustvarjanje nas je navdušilo. Mirjana in Milan sta na koncu dogodka zapela avtorsko pesem Jutro upanja.

Splošna knjižnica Ljutomer vsako leto oktobra organizira skupaj z Lions klubom Ljutomer predstavitev ustvarjalcev iz ranljivih ciljnih skupin. Članice bralnega kluba Splošne knjižnice Ljutomer in Lions kluba Ljutomer so prebrale Mirjanine pesmi.

Preživeli smo res čudovit večer, poln lepih čustev.

Splošna knjižnica Ljutomer

 

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI