logo
notfound

Odprtje razstave Re Pannonia

“RePannonia”: panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura … «

V sredo, 15. junija 2022, ob 18:00 uri, je v pritličju stavbe na Milošičevem trgu 6 v Ljutomeru (nasproti slaščičarne Flo Cukeraj), potekalo odprtje razstave kiparskih del mednarodnih umetnikov, ki so nastala v okviru festivala RePannonia.

Vizija festivala RePannonia je plod ustvarjanja Roberta Juraka v domači delavnici, kjer je poleg rednega dela s kovino začutil željo po umetniški svobodi oblikovanja različnih materialov. Na razstavah svojih umetniških del je navezal stike z isto mislečimi ljudmi, s katerimi se je povezal v Društvo 29a, ki je leta 2016 izvedlo prvo mednarodno kiparsko kolonijo.

Med leti 2016 in 2019 se je vsako leto kiparske kolonije festivala RePannonia udeležilo več deset priznanih mednarodnih kiparjev, ki so ustvarjali na temo Panonske školjke, živali in na temo »dialoga«. V okviru razstave v Ljutomeru bodo na voljo za ogled izbrana kipi iz gline različnih dimenzij umetnikov, ki so bili del festivala RePannonia.

Imena umetnikov, ki so se udeležili festivalov in razstav so: Milojka Drobne, Dragica Čadež, Renate Mehlmauer, Albert Mesner, Nivea Kofol, Vasja Ulrih, Dime Temkov, Izidor Zadravec, Bryan Lauch, Robert Jurak.

 

 

Zaradi sanacije prostorov Galerije Ante Trstenjaka bo razstava na voljo za ogled do 15. julija 2022 v stavbi na Miklošičevem trgu 6 v Ljutomeru.

Vljudno vabljeni!

Splošna Knjižnica Ljutomer, OE Galerija, kontakt: 02 584 12 36/ knjiznicaljt@lju.sik.si

Pravice pridržane @2023 Splošna knjižnica Ljutomer. Izdelava & vzdrževanje: RAJKOM.SI